Editia 3772 - 22-05-2015 > Actualitate

Selecteaza editia:

Sondaj de opinie:

Se vor organiza in 2015 alegeri pentru functiile de primar al Ramnicului si presedinte al Consiliului Judetean Valcea?

Rezultatele voturilor:
Total voturi -
Da   (43.6%) (736 voturi)
 
Nu   (48.8%) (824 voturi)
 
Nu stiu   (7.52%) (127 voturi)
 

Curs valutar, 24-05-2015:

Euro: 4.4483 RON
Dolar SUA: 3.9765 RON
-Mai multe valute aici.

Meteo, 24-05-2015:

O vânatoare de braconieri ratata sau poate doar imaginata

 

 

 

Ce sa fie, ce sa fie? Pescuit sportiv cu aspect de braconaj sau braconaj cu aspect de pescuit sportiv? In lipsa dovezilor, nu putem da un verdict si cel mai nimerit este sa va expunem datele dilemei noastre, lasând concluzia in seama cititorilor.
Era luni dimineata, pe la ora 6.00. Un colaborator al ziarului ne-a semnalat la telefon ca se braconeaza cu setca la peste, in zona podului de la Goranu. Ne-am deplasat la fata locului unde am remarcat un pescar intr-o barca pneumatica, la pescuit stationar, câtiva metri in fata stufului, pe partea dreapta a Oltului in aval de pod. Pe celalalt mal, alt impatimit al pescuitului dadea la bici intr-un ochi de apa itit in vegetatia abundenta. Mai la vale de târgul de saptamâna, pe faleza lacului de acumulare, la o departare de 300 de metri, stationa un autoturism Dacia 1310 cu remorca. Am contemplat imaginea vreo câteva minute, destul cât sa remarc ca in ciuda diminetii superbe pentru o partida de pescuit, nici cel din barca, nici cel de pe malul opus nu s-au atins de unditele montate, fapt care m-a determinat sa-l cred pe cel care ne-a semnalat la telefon un posibil braconaj, pescarii parând mai degraba preocupati sa-si supravegheze eventuala setca plasata discret pe undeva prin apropiere, conform unui procedeu cvasiuzitat in asemena situatii. Cum nu eram autorizat pentru efectuarea unui control, am plecat sa contactez o persoana cu prerogative in acest domeniu. Când m-am intors insotit, pe la ora 7.30, pescarii isi urcasera deja barca pneumatica in remorca si s-au grabit sa demareze. Am imortalizat imaginea acestora zorindu-se sa elibereze peisajul, chestiune de neconceput pentru impatimitii unditei care nu ar fi ratat pentru nimic in lume o dimineata de pescuit frumoasa ca in vis. Asa se face ca nu ne-a mai ramas altceva de facut decât sa ingânam la unison cântecul pescarului sportiv cu tagma tradata de setcari:
" Unde esti, Lorine-doamne,
Ca punând mâna pe ei
Sa-i scurtezi de capatâna,
Sa scapi balta de misei!?

Sau sa-i amendezi cu bâta
In cea mai sfânta bataie,
Sa le sfârâie popoul
Ca obletele-n tigaie!".

N.R: Lorin Panaitescu - personaj pitoresc si legendar, unicul si de aceea cel mai iubit inspector piscicol din viitoarea regiune Oltenia, sa traiasca!
Petrinel Stefanescu


   

 

 

(0 comentarii)
Introdu comentariu