Warning: Illegal string offset 'id' in /home/monitoru/public_html/wp-content/themes/zenko1/single.php on line 2

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/monitoru/public_html/wp-content/themes/zenko1/single.php on line 2

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/monitoru/public_html/wp-content/themes/zenko1/single.php on line 2

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/monitoru/public_html/wp-content/themes/zenko1/header.php on line 2

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/monitoru/public_html/wp-content/themes/zenko1/header.php on line 2

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/monitoru/public_html/wp-content/themes/zenko1/header.php on line 2
Romprest si Primaria Râmnicului, atentat la sanatatea vâlcenilor

Romprest si Primaria Râmnicului, atentat la sanatatea vâlcenilor


primaria buna

 

 • locuitorii din municipiul Râmnicu Vâlcea, din sase orase si 25 de comune nu isi mai pot lasa deseurile la depozitul ecologic de la Feteni! • asta, in timp ce firma Romprest, care a câstigat licitatia de la Râmnicu Vâlcea, duce tone de gunoi la Horezu!!

 

Romprest a câstigat licitatia serviciului de salubrizare de la Râmnicu Vâlcea si reprezentantii acestei firme au dorit sa faca o adevarata demonstratie de forta etalându-si utilajele pe strazile din municipiu. Când a trebuit sa treaca la treaba, firma cu pricina a dat rateuri dupa rateuri. Pret de câteva zile bune, Romprest si-a desfasurat activitatea fara a detine autorizatia de mediu. „Rasplata” a venit imediat, o amenda de 60.000 de lei acordata de Garda de Mediu Vâlcea. In plus, locuitorii din municipiul Râmnicu Vâlcea, din sase orase si 25 de comune nu isi mai pot lasa deseurile la depozitul ecologic de la Feteni! Asta, in timp ce firma Romprest care a câstigat licitatia de la Râmnicu Vâlcea duce tone de gunoi la Horezu!!

 

Atentat la sanatatea populatiei: S-a oprit accesul la depozitul Feteni!

 

Primaria Râmnicu Vâlcea a interzis firmei Urban SA, care desfasoara activitati de salubrizare in intreg judetul, depozitarea in spatiul ecologic de la Feteni. „Am primit o adresa in acest sens. Suntem anuntati ca, incepând cu data de 1 august, localitatile din zonele 1 si 3 sa depoziteze deseuri reziduale sortate la depozitul ecologic. In opinia mea, este un grav abuz. Prin aceasta decizie se incalca Acordul-Document de pozitie privind implementarea si asigurarea sustenabilitatii proiectului „Sistem de management integrat al deseurilor solide in Judetul Vâlcea”. Interesant este ca oamenii responsabili de la Consiliul Judetean ne-au raspuns la o adresa si verdictul este unul clar, SC Urban SA are dreptul sa colecteze, sa transporte si sa depoziteze la Feteni deseuri…”, spune directorul comercial al SC Urban, Dan Ceausescu. Pe scurt, locuitorii din municipiul Râmnicu Vâlcea, din orasele Brezoi, Babeni, Baile Govora, Baile Olanesti, Calimanesti si Ocnele Mart si din alte 25 de comune, Boisoara, Câineni, Malaia, Racovita, Perisani, Racovita, Titesti, Voineasa, Barbatesti, Budesti, Bujoreni, Bunesti, Costesti, Daesti, Frâncesti, Golesti, Mihaesti, Muereasca, Otesani, Pausesti Maglasi, Pietrari, Runcu, Stoenesti, Tomsani si Vladesti, nu mai pot beneficia de depozitul de la Feteni.

 

Horezu, bomba ecologica

 

Firma Romprest duce toate deseurile colectate din Râmnicu Vâlcea la depozitul de la Horezu. Ca sa va faceti o idee este vorba de aproximativ 100 de tone pe zi! Lasând la o parte faptul ca firma Romprest incaseaza pret de depozit ecologic, dar depoziteaza la depozit neecologic, cu un scor de zece ori mai mic, e clar ca sanatatea populatiei din Horezu, dar si din localitatile invecinate este grav pusa in pericol. In mod normal, depozitul de la Horezu, oricum depasit ca tehnica si capacitate, ar trebui sa deserveasca doar locuitorii din oras si din localitatile invecinate. Pâna in luna octombrie a acestui an, la Horezu se va „naste” un munte de gunoi, având in vedere ca acolo vor ajunge 20.000 de tone de deseuri! Suntem curiosi daca horezenii sunt de acord cu acest lucru si ce se va alage cu localitatea care se doreste a deveni una turistica, in adevaratul sens al cuvântului.

 

Statia de compost Râureni risca amenzi drastice

 

O alta intrebare care se pune in mod logic este aceea legata de statia compost de la Râureni, proprietate a Primariei Râmnicu Vâlcea. Acolo merg zilnic masinile firmei Romprest pentru a desfasura activitati de transfer al deseurilor municipale si asimilabile. In mod logic s-au inregistrat deja reclamatii venite de pe adresa unor firme care isi desfasoara activitatea in imediata apropiere a statiei si se risca sanctiuni drastice care pot merge pâna la sistarea activitatii pentru nerespectarea prevederilor din autorizatia de mediu.

 

Caietul de sarcini nu e respectat! Consiliul Local trebuie sa se autosesizeze

 

Revenind la problemele pe care le-a avut Romprest inca de la debutul din Râmnicu Vâlcea, firma a primit in regim de urgenta autorizatia de mediu. O va cruciti, insa, ce scrie negru pe alb in actul emis de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului: „Colectarea deseurilor reziduale se face astfel: se descarca deseurile din autogunoiere in containere amplasate la Feteni si Râureni pentru a se transporta la depozitul Horezu”. Acum vine partea interesanta. Iata ce scrie, tot negru pe alb, in caietul de sarcini pe baza caruia Romprest a câstigat licitatia de la Râmnicu Vâlcea: „Deseurile reziduale mixte se vor transporta, in vederea depozitarii, la depozitul ecologic Feteni. Deplasarea se va efectua pe cel mai scurt traseu admis, cu cel mai redus risc pentru sanatatea populatiei si a mediului. Traseele masinilor si utilajelor operatorului de salubritate ce transporta deseurile din toate cartierele municipiului Râmnicu Vâlcea vor fi alese astfel incât sa se parcurga distanta cea mai scurta pâna la Strada Straubing si in continuare pe Strada Feteni, pâna la Depozitul Ecologic.”. Cum Romprest duce gunoiul la Horezu, nicidecum la Feteni, e clar ca sunt incalcari flagrante ale caietului de sarcini si, in mod normal, Consiliul Local trebuie sa se autosesizeze si sa rezilieze de urgenta contractul cu firma respectiva. Sunt deja zece zile de activitate a firmei Romprest si nici macar un kilogram de gunoi nu a fost dus la Feteni. Poate va intrebati de ce? E logic, firma respectiva nu detine o statie de sortare in Râmnic. Or, la depozitul ecologic sunt permise numai deseuri sortate.

 

Redactia

5 Comentarii

 1. Popey spune:

  Afacere marca psd-pnl, Matei+ Varlan

 2. Moromete spune:

  Atentie !!!

  La groapa de gunoi de la Feteni, asa zisa ecologica, s-a format un LAC DE APA URIAS, care sta sa o ia la vale oricand peste cartierul Goranu.
  Va fi un dezastru …apa aceea va rade tot ce ii sta in cale. Mai mult de atat „apa” aceea a baltit in gunoi si este o infectie ordinara.

 3. Vasile spune:

  Ma, Nea’ Ilie! Asa am citit si ca tabloul de sigurante al Pamantului e sub Bucegi. Cat de urias e lacul de care zici mataluta? Ne faci si noua o poza si o postezi pe net? Dar sa nu ne postezi pe net poze cu lacul Vidra sau mai stim noi care. Daca nu o faci, ramai unul din sutele de postaci jegosi de pe atatea site-uri.
  TE PROVOC SA POSTEZI!

 4. Popey spune:

  Groapa de la Feteni este construita pe un teren cu infiltratii puternice de apa. Este o eroRe a administratiei Gutau adica miliozne de euro cheltuiti degeaba. Se formeaza balti imense de levigat, adevarate focare de infectie. Este fara discutie un loc impropriu depozitarii gunoiului lucru tinut cam secret de fanfaronul asta care conduce primaria.

 5. gunoaie in varfuri spune:

  dna, dna, dna, dna….

Lasa un comentariu


Weather by Freemeteo.comWarning: Illegal string offset 'id' in /home/monitoru/public_html/wp-content/themes/zenko1/sidebar.php on line 2

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/monitoru/public_html/wp-content/themes/zenko1/sidebar.php on line 2

Warning: Illegal string offset 'id' in /home/monitoru/public_html/wp-content/themes/zenko1/sidebar.php on line 2

Fatal error: Class 'option' not found in /home/monitoru/public_html/wp-content/themes/zenko1/footer.php on line 46